WERELDKLOK

Een wereldklok is een klok die de tijd weergeeft in verschillende tijdzones over de hele wereld. Het gebruik van een wereldklok kan het gemakkelijker maken om contact te houden met mensen in verschillende delen van de wereld en om bewust te zijn van de tijd in regio's die belangrijk zijn voor internationaal zaken doen of reizen.

Toepassingen

Dit soort klokken wordt vaak gebruikt in internationale bedrijven, reisbureaus, luchthavens, of door individuen die veel reizen of met mensen in verschillende tijdzones moeten communiceren. Andere toepassingen zijn Callcenters van internationale bedrijven, aandelenbeurs, tradingroom, ontvangsthal van een bedrijf met vestigingen in verschillende landen.

Doel

De wereldklok geeft de tijd weer in verschillende tijdzones in de wereld. Dus we tonen de tijd in St.Louis, New York, Londen, Moskou, Dubai en Tokio. Uiteraard kunnen we ook andere steden tonen en zijn dit maar voorbeeldsteden.

Werkwijze

Je sluit de klok aan op het netwerk en de juiste tijd wordt altijd gesynchroniseerd met onze Timeservers of Internet Timeservers. De klok schakelt automatisch over tussen zomertijd en wintertijd. In de instellingen van de klok zet je de juiste stad en de juiste tijdzone.

Weergave

11:58:41 (UUR:MIN:SEC) of 11:58 (UU:MM) + St. Louis (stad)

Wat je moet weten over wereldklokken

  1. Tijdzones: Er zijn 24 tijdzones in de wereld, vastgesteld op longitudinale intervallen van 15 graden, beginnend bij de nulmeridiaan in Greenwich, Engeland. Dit is bekend als Greenwich Mean Time (GMT) of Coordinated Universal Time (UTC).

  2. Zomertijd: Sommige landen gebruiken zomertijd, wat betekent dat ze de klok een uur vooruit zetten om langer daglicht te hebben tijdens de zomermaanden. Dit moet worden overwogen bij het instellen van een wereldklok.

  3. Digitale wereldklokken: Veel digitale wereldklokken zijn beschikbaar, zowel als fysieke apparaten als software of online toepassingen. Ze kunnen meestal worden aangepast om de tijd in specifieke tijdzones weer te geven, en sommige kunnen ook de huidige datum, de dag van de week en andere nuttige informatie weergeven.

  4. 24-uurs formaat: Wereldklokken gebruiken meestal het 24-uurs formaat (ook bekend als militaire tijd) om verwarring te voorkomen tussen AM (ochtend) en PM (middag/avond).

  5. Wereldtijd: Wereldtijd (ook bekend als UTC) is de tijdstandaard die wordt gebruikt om de tijdzones te regelen. Het is gebaseerd op atoomtijd, met kleine correcties om het synchroon te houden met de iets veranderende snelheid van de aardrotatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bruikbare tips en concrete toepassingen 1 x per 3 maanden in uw inbox